Türkiye Pamukkale  Travertenleri

Pamukkale, güneybatı Türkiye'deki Denizli ilinde doğal bir mevkidir. Kent kaplıcaları ve akan sulardan kalan karbonat mineralleri teraslarını, travertenleri kapsamaktadır. Türkiye'nin Ege bölgesinde, ılıman bir iklimi olan Menderes Nehri vadisinde bulunur.

Eski Hierapolis kenti, toplam 2700 metre uzunluğunda, 600 metre genişliğinde ve 160 metre yüksekliğindeki beyaz "kalenin" üzerine inşa edilmişti. Pamukkale, Denizli'nin 20 km uzaktaki merkezindeki vadinin karşı tarafındaki tepelerden görülebilir. 5-10 km yakınında Laodikya antik kenti bulunur. 5 km ilerisinde ise uluslararası bir termal merkez olan Karahayıt köyü vardır. Pamukkale UNESCO tarafından belirlenen Dünya Miras Listesi'nde yer almaktadır. Travertenler görsel zenginliğin yanı sıra kalp rahatsızlıkları romatizma göz ve deri rahatsızlıklarına iyi gelmektedir

Jeoloji
Pamukkale terasları, kaplıca suyu tarafından çökeltilmiş bir tortullu kayaç olan travertenden oluşur.
Bu bölgede, 35 °C den 100 °C ye kadar olan sıcaklık aralıklarında 17 adet sıcak su kaynakları vardır.
Denizli iline geldiğinizde her yerde bu tarihi mekanın tabelalarını görmeniz mümkün. Size tarif vermemize gerek yok desem yeri.
Ancak GPS cihazınıza koordinat girmek isterseniz 37.938782346134396, 29.114112854003906 uygun olacaktır.

Traverten çok yönlü, çeşitli nedenlere ve ortamlara bağlı, kimyasal reaksiyon sonucu çökelme ile oluşan bir kayadır. Pamukkale termal kaynağını meydana getiren jeolojik olaylar geniş bir bölgeyi etkilemiştir. Bu bölgede sıcaklıkları 35-100 C arasında değişen 17 sıcak su alanı bulunmaktadır. Pamukkale termal kaynağı, bölgesel potansiyel içindeki bir ünitedir. Kaynak, antik dönemlerden beri kullanılmaktadır.

Pamukkale Travertenleri Denİzlİ ilinin merkezindedir. 

Yaklaşık Pamukkale Travertenleri yol güzergah bilgisi haritanın altında yer alıyor. Bulunduğunuz il veya ilçeye göre seçim yaparak detaylı yol haritası görebilirsiniz, Pamukkale Travertenlerine en kısa yoldan nasıl gidilir bu haritadan inceleyebilirsiniz.

Kaç km :
20,1 km

'dir.
IMAGE_TITLE IMAGE_TITLE https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJDoKhT1DoaNoIeiQnOOSTNXKe_yAAw7v-7wR8VdR6yO7P4iDmjtOueLNeY-RmtUYc2FSVnMuhWu28UHg-2z4JD8hy_OEQMogs9A4hOBuwJnw7jA5KnHzkT9_paxt7GRiJwKqpPaDY3ec/s1600/DSC03985.JPG IMAGE_TITLE IMAGE_TITLE IMAGE_TITLE

Pamukkale, güneybatı Türkiye'deki Denizli ilinde doğal bir mevkidir. Kent kaplıcaları ve akan sulardan kalan karbonat mineralleri teraslarını, travertenleri kapsamaktadır.

This is the most recent post.
Önceki Kayıt

Yorum Gönder

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.