Şafak vakti geldiğinde, safran rengi cübbeler giymiş rahipler sabah sisleri arasında arka arkaya dizilerek sadaka toplamaya giderler. Hava karardığında da, parıldayan kırmızı çatılı tapınaklardan çevreye belli belirsiz ilahi sesleri yayılır.

 Çok farklı kültürlere sahip sevgi dolu şehir sakinlerinden, nehirde ağlarını gezdiren balıkçılara ve sessizce tarlalarda çalışan çiftçilere, zamanın içinde donup kalmış bu tarihi başkentteki herkesin üzerine bir tür huzur ve sessizlik çöker.

Gezip gördükçe Çinhindi mirasına hayran kalacağın bu şehirde, gece pazarını dolaşarak, Güneydoğu Asya mutfağının lezzetlerini de tadabilirsin. Şehir içinde otobüs yasağı ve gece yarısı sokağa çıkma yasağı gibi sınırlamalar sayesinde, Luang Prabang’a olan rağbetin şehrin sahip olduğu dinçleştirici huzuru bozması da engellenmektedir.



Ben de orada olmak istiyorum! momondo ile Luang Prabang’a ucuz uçak biletleri arayabilirsin.

 Laos, Güney Asya gezimde gördüğüm ülkeler arasında en az bozulmuş olan ülkeydi. Modern dünyanın ve modernleşmenin getirdiği şehir yaşamından uzakta kentler daha çok büyük bir kasaba görünümünde. Bu doğrusu bana daha da çekici geldi.

Coğrafyasının güzelliği, yol boyunca gördüğüm ormanlar, telefonun çekmediği, TV ve elektriğin dahi olmadığı köyleri, pazar yerleri, sakin ve huzurlu görünen güleryüzlü insanlarının sıcaklığıyla pek sevdiğim bir yer oldu.

Ülke 60 yıl Fransız sömürgesi olarak kaldıktan sonra 1953’te bağımsızlığına kavuşuyor. 1964-73 yılları arasında ABD’nin yürüttüğü Gizli Savaş’ta, Laos savaşa dâhil bile değilken ülkenin üzerine 2 milyon ton bomba bırakıldı. Dünyanın en çok bombalanan ülkesidir.

Yorum Gönder

Author Name

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.